FAQs
Verslaving
Een verslaving is een in potentie tijdelijke fase van je leven waarin je veel bezig bent met het krijgen van fijne gevoelens door een middel (middelenverslaving) of gedrag (gedragsverslaving).
Als jij bijvoorbeeld veel drinkt:
- ben je veel bezig met het drinken zelf;
- het plannen van momenten waarop je kan drinken;
er (onzichtbaar) voor zorgen dat jij aan je ‘shot’ komt op de dag;
- onderhandelen met jezelf of je wel of niet (nog meer) moet gaan drinken;
- afspraken maken met jezelf over wel of niet drinken; - afspraken met jezelf verbreken;
- balen je verbroken afspraken;
- balen van je destructieve gedrag door alcohol;
- zorgen maken over je gezondheid, relaties of
functioneren en weer afspraken maken met jezelf, in de hoop controle over jezelf te krijgen.
- Je bent super veel tijd, energie en emotionele ruimte kwijt om te zoeken naar een ideale relatie met drank: je wilt genoeg drinken om je écht even fijn te voelen, maar (net) niet te veel dat je er pijn van hebt.
Vanuit de psychologie wordt gezegd dat iemand die verslaafd is emotioneel of lichamelijk afhankelijk is geworden van een middel of gedrag én dat diegene er steeds meer nodig heeft om dezelfde werking te ervaren.
Dit is wellicht een handige definitie voor behandelaars om ‘van buitenaf’ te constateren dat iemand verslaafd is, maar een verslaafde zelf zal zich hier niet in herkennen.
Wil je weten hoe dit precies zit? Lees dan mijn blog ‘wat is een verslaving’ hier.
Het heeft weinig zin om richtlijnen te zoeken over wanneer je verslaafd zou zijn of wanneer niet. Ten eerste omdat bijna geen enkele verslaafde zichzelf in deze richtlijnen herkent zijn en ten tweede omdat je er super veel belang bij hebt om niet verslaafd te zijn.
Al zou de ene richtlijn je wel verslaafd noemen, dan zoek je net zo lang door totdat je ergens anders iets leest wat dit weer ontkracht. Het label ‘verslaafde’ is voor veel mensen gewoonweg té confronterend en voelt niet passend.
Het is helemaal niet nodig om te weten of je verslaafd bent of niet. De onderliggende vragen die je jezelf met deze vraag eigenlijk stelt is: moet ik iets aan mijn levensstijl gaan doen? Om deze vraag te beantwoorden kun je jezelf vragen stellen als
1) wanneer is het voor mij zelf genoeg geweest?;
2) leef ik nu het leven wat ik wil leven?;
3) als ik de rest van mijn leven zo doorga, kijk ik dan terug
op een leven waar ik alles uitgehaald heb wat erin zit?
Als jij de antwoorden op deze vragen voor
jezelf vindt, heb je je antwoord op de vraag of je iets aan je levensstijl zou willen doen.
Dit is de meest relevante vraag, laat het antwoord op de vraag of je verslaafd bent in het midden.
Dit is een samenvatting van mijn blog ‘wanneer ben je verslaafd’, lees mijn hele blog hier
Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen middelen- en gedragsverslavingen. Een middelenverslaving zijn bijvoorbeeld verslavingen aan drugs, alcohol, pijnstillers of bepaalde voedingsmiddelen. Gedragsverslavingen zijn verslavingen aan bijvoorbeeld seks, gokken, gamen, of overmatig telefoongebruik.
Bij zowel een middelenverslaving als een gedragsverslaving komen er stoffen in je lichaam (vrij) die je fijne gevoelens geven. Bij middelenverslavingen komen deze stoffen van buiten naar binnen (door inname) en hebben interactie met je lichaamseigen stoffen (zoals hormonen).
Bij gedragsverslavingen ervaar je alleen het effect van het vrijkomen van je eigen, interne stoffen.
In mijn blog ‘welke soorten verslavingen zijn er’ ga ik dieper in op deze vraag én op de vraag hoe je (een combinatie van) deze verslavingen moet aanpakken.
Met de term ‘chronisch’ wordt bedoeld dat er over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel. Verslaving is niet per definitie chronisch of een chronische ziekte. Wel kan het zo zijn dat iemand een leven lang vast kan blijven zitten in het steeds weer nemen van drugs, drank of ongezond eten (en overeten).
Ook kan het zijn dat iemand wel gestopt is, maar de rest van zijn leven bang blijft voor terugval, feestjes of andere ‘moeilijke’ omgevingen vermijd en nog jaren nadat hij gestopt is met zijn guilty pleasures regelmatig (groepen met) lotgenoten opzoekt. Deze persoon is als het ware verslaafd geraakt aan ‘niet-nemen’.
Deze persoon is, ondanks dat hij wel gestopt is met nemen, nog niet helemaal uit de verslaving gekomen of ‘genezen’. Ondanks dat het (nog) weinig voorkomt dat iemand echt helemaal vrijkomt uit een verslaving en écht oprecht geen verlangen meer heeft naar zijn guilty pleasure, is het wel belangrijk om je te realiseren dat het kan. Ook bij jou.
De reden dat verslaving (nog) weinig ‘genezen’ wordt is doordat de mainstream behandelaars (psychologen, reguliere danwel exclusieve afkickklinieken of particuliere verslavingszorg) de juiste methode nog niet hebben ontdekt.
De mainstream behandelaars behandelen vanuit een visie dat je niet af kan komen van de overtuiging dat jij drugs, drank of bepaald eten lekker vindt en hier altijd naar zal blijven verlangen. Zij gebruiken allemaal methodes op discipline en wilskracht, waarbij je, ondanks je verlangen om wél te nemen, niet meer moet nemen. En vroeg of laat bouwt de druk dan zo op bij je, dat je toch weer voor de bijl gaat. Ook al heb je dan misschien al 10 jaar niet gebruikt of gedronken. Deze methodes werken gewoon niet.
Pas als jij oprecht geen verlangen meer voelt naar jouw vroegere guilty pleasure, gaat niet nemen vanzelf. En kun je gewoon overal heen zonder je getriggerd te voelen om nog te nemen. Je bent vrij! Lees hier mijn blog ‘Mijn methode en tools’ om meer te weten over mijn methode die werkt aan het elimineren van jouw verlangen.
Verslaving gaat altijd in fases. Het ene moment neem je vanzelf wat minder of neem je net zo veel als anders, maar heb je er niet zo’n last van. Het andere moment vlieg je volledig uit de bocht, probeer je tevergeefs controle over jezelf te krijgen en baal je steeds meer dat het je niet lukt om uit de vicieuze cirkel te komen.
Bij een reguliere behandeling in de verslavingszorg (ook in de exclusievere of luxe verslavingszorg) ligt de nadruk op stoppen. Als jij geen drugs of drank meer neemt, ben je in hun ogen ‘genezen’ en zolang jij het nog wel neemt ben je ‘niet genezen’. Ik zie dat anders.
Om te meten of jij op de goede weg bent in jouw stopproces kun je beter kijken naar 1) of jouw weerstand naar jouw guilty pleasure groter wordt en 2) of jouw weerstand over je eigen gedrag met het middel groter wordt. Deze indicatoren geven meer zicht op een potentieel ‘genezen’ dan hoeveel en hoe vaak je nog gebruikt of drinkt.
Laat ik het wat concreter maken: het jaar voordat ik stopte met drinken was ik zo erg bezig met stoppen met drinken, dat ik alleen maar in schaarste dacht. ‘Binnenkort kan het niet meer’, ‘ik ga echt stoppen’, ‘nu kan het nog’. Ik dronk in dat jaar heel erg veel en ik had de grootste excessen in mijn leven met drank.
Maar naast dat ik echt nog wel heel erg verlangde naar drank, werd mijn weerstand/haat ook steeds groter in dat laatste jaar. Naar mezelf en naar alcohol. Achteraf wist ik dat deze haat de indicator was dat ik dichtbij het ‘einde’ van mijn fase met alcohol was en niet hoe vaak of veel ik toen dronk, want dat deed ik dus nog super vaak.
Als jij een tijd (op wilskracht) gestopt bent terwijl je nog helemaal niet zo veel weerstand of haat én nog verlangen had naar jouw guilty pleasure, kun je de klok erop gelijk stellen dat je dit vroeg of laat gaat compenseren. Je gaat de tijd inhalen dat je zonder hebt geleefd en je kunt dit terugval noemen.
Je kunt het ook zo zien dat je eigenlijk nog niet écht een stap had gezet richting verlangensvrij leven, omdat jouw verlangen er gewoon nog was, ook al nam je tijdelijk even niet. En als er geen vooruitgang was geweest, is er ook geen sprake van terugval. Alleen als jij oprecht geen verlangen meer hebt naar drugs, drank of ongezond eten, zal je het niet meer doen én niet meer terugvallen.
Je bent dan écht vooruitgegaan. En zelfs zo vooruitgegaan dat er geen weg terug meer is. Want waarom zou je het nog nemen, als je geen verlangen meer hebt? Gebruik je de juiste methode om uit jouw verslaving te komen, dan heb je geen last meer van strijd of terugval. Lees mijn blog ‘methode en tools’ om meer te weten te komen over mijn methode naar een verlangenvrij leven
Levenstijlverandering
Levenstijl-verandering
De meeste mensen denken bij het veranderen van hun levensstijl aan:
1) gezondere keuzes maken;
2) meer bewegen;
3) op tijd naar bed gaan.
Mijn visie op het veranderen van je levensstijl is dat je gezondere keuzes gaat maken, waardoor bewegen en op tijd naar bed gaan (en op allerlei vlakken goed voor jezelf zorgen) vanzelf gaat.
Als jij gezondere keuzes gaat maken door bijvoorbeeld geen drugs, drank of ongezond eten meer te nemen, ga jij je veel beter voelen. Je wordt scherper van geest, lichtzinniger, minder serieus en zwaarmoedig, emotioneel stabieler, flexibeler, veerkrachtiger voor uitdagingen die op je pad komen, energieker, fitter en sterker.
Als je het goed doet kan het veranderen van je levensstijl echt een transformatie voor je leven zijn. Om exact te weten waarom je je levensstijl zou veranderen, moet je het zelf ervaren. Pas als jij zelf het verschil ervaart, kan je compleet overtuigd raken. Meer weten? Lees ook mijn blog ‘Waarom zou ik stoppen met drinken?’.
Gedragsverandering, en daarmee levensstijlverandering, draait niet om het jezelf opleggen van regels of afspraken met jezelf maken, waar je je toch nooit aan houdt. Dit is werken op discipline of wilskracht.
Om je levensstijl blijvend te veranderen, is het essentieel om jezelf goed te kennen en je diepgewortelde overtuigingen, angsten en pijnpunten aan te pakken.
Het gaat erom dat jij ten aller tijden zowel rationeel als met je gevoel overtuigd bent dat het niet nemen van jouw guilty pleasure jou gelukkiger maakt, dan het wel nemen.
Als je deze staat bereikt, heb je ook geen last meer van verlangens naar jouw guilty pleasure en dan gaat niet-nemen vanzelf. Dit proces van jezelf afpellen kost tijd, emoties en diepgang.
Maar als je het goed aanpakt zal ook jij zeker slagen in het blijvend veranderen van jouw levensstijl én het realiseren van een mooier leven. Deze tekst is een samenvatting van mijn blog ‘Hoe verander ik mijn levensstijl?’.
Het korte antwoord op deze vraag is: de meeste mensen gaan te oppervlakkig te werk. Ze proberen een dieet en proberen minder te nemen van dingen als alcohol of ongezond eten.
Het grootste probleem is dat mensen zichzelf gewoon niet goed genoeg kennen én de verslavende werking van middelen als drugs, drank en ongezond eten onderschatten. Ze denken dat ze deze werking wel de baas kunnen worden, ook al hebben ze al supervaak ervaren dat het ze eigenlijk niet zo goed lukt om ‘nee’ te zeggen tegen deze verleidingen.
Soms gaat het eventjes wel goed, als mensen bijvoorbeeld een doel op korte termijn hebben van afvallen om in de bruidsjurk te passen of afvallen om er de volgende vakantie wat beter uit te zien in bikini of zwembroek. Maar echte doorbraken blijven vaak uit.
Wil je wél echt jouw levensstijl blijvend veranderen? Dan is het belangrijk om de verslavende werking van middelen onder ogen te komen, te erkennen en hier korte metten mee te maken.
Wil jij weten welke middelen verslavend zijn en hoe je je een verslavende werking van middelen op je kunt voelen? Lees dan mijn blog ‘wat zijn verslavende middelen?’.
Een life coach kan verschillende benaderingen hanteren, afhankelijk van zijn of haar expertise. Er zijn grofweg levensstijl- en levenscoaches te onderscheiden.
1) Levensstijlcoaches richten zich vaak op gezondheid en geven voedings- en bewegingsadviezen op basis van wetenschappelijke kennis.
2) Levenscoaches richten zich meer op persoonlijke ontwikkeling en behandelen onderwerpen als relaties, werk, en zingeving.
Als premium life coach combineer ik beide benaderingen. Je levensstijl heeft veel invloed op hoe je je voelt en waar je mee zit en hoe je je voelt en waar je mee zit heeft veel invloed op je levensstijl.
Wil je weten wat een life coach nog meer wel of niet doet of wil je meer weten over mijn integrale benadering als premium life coach? Bekijk dan mijn blog ‘wat doet een life coach’.
Het is je misschien al opgevallen dat ik zowel coaching als informatie aanbied over het veranderen van je levensstijl en over het omgaan met verslavingen. Deze twee gebieden zijn nauw met elkaar verbonden.
Als je ooit hebt geprobeerd je levensstijl te veranderen, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het meer omvat dan alleen 'gezondere keuzes maken'.
De oppervlakkigheid en theoretische benadering van veel lifestyle-adviezen of dieetgoeroes maken het voor de meeste mensen moeilijk om blijvende en ingrijpende veranderingen door te voeren.
Dit komt doordat ze vaak voorbijgaan aan de verslavende effecten van middelen zoals drugs, alcohol en ongezond voedsel. Als je deze verslavende werking niet erkent en begrijpt hoe deze je dagelijkse keuzes beïnvloedt, zal het moeilijk zijn om blijvende veranderingen in je levensstijl aan te brengen.
Aan de andere kant is het overwinnen van een verslaving eigenlijk ook een vorm van levensstijlverandering. Vaak wordt dit door de psychologie onnodig ingewikkeld gemaakt, doordat de psychologie overtuigd is van het feit dat een verslaving een vast onderdeel van iemand z’n identiteit is en iets waar je nooit echt vanaf kunt komen.
In werkelijkheid komt het veranderen van je levensstijl neer op hetzelfde als het doorbreken van een verslaving. Beide vereisen een diepgaande verandering in je gedrag en keuzes.
Met de juiste methode en een beetje moed, kan iedereen deze veranderingen in zijn of haar leven realiseren.
Wil je meer weten over mijn methode? Lees dan mijn blog 'methode en tools'.
RESET Methode
RESET zet jou terug naar de vrije, ongeremde en impulsieve jij die je was, voordat je hier drugs, drank of eten voor nodig had.
Ook al lijkt dat echt super ver weg en lang geleden voor je. RESET zorgt ervoor dat jij kunt ontspannen, je jezelf voelt en je goed voelt, maar wel (juist) zonder middelen. Ook zorgt RESET ervoor dat jij niet meer verlangt naar jouw guilty pleasure(s), waardoor het niet-nemen ervan vanzelf gaat.
Je hebt geen discipline of wilskracht nodig om het vol te houden. Er is geen sprake van volhouden, want je hoeft er geen moeite voor te doen.
Lees hier meer over mijn methode in mijn blog ‘mijn methode en tools’.
Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn boek RESET. Hierin geef ik mijn complete zelfontwikkelde methode en de tools die ik inzet in mijn premium coaching bloot.
Het is mijn vurigste verlangen dat zo veel mogelijk mensen in vrijheid gaan leven. Vrij van verslaving en mét een super fijne constructieve levensstijl. Met mijn boek zal je mijn methode zelf kunnen uitvoeren.
Naar verwachting komt deze najaar 2025 uit en kun je mijn boek via mijn site bestellen. Hou mijn site in de gaten, zodat je precies weet wanneer je mijn boek kunt bestellen en zelf aan de slag kunt.
Klopt het dat er tot nu toe altijd iets van wilskracht of discipline nodig is geweest, in wat je hebt gedaan? Dit is precies de reden dat je nog geen echte doorbraken hebt gehad en je je nieuwe levensstijl niet vol hebt kunnen houden.
Je bent steeds teruggevallen in oud gedrag, omdat je de angel er niet uit hebt gehaald: jouw verlangen. Ik verzeker je dat als je jouw verlangen naar drugs, drank of ongezond eten écht uit jouw systeem weet te elimineren, dat je het ook écht niet meer gaat nemen.
Want waarom zou je nog nemen als je er oprecht niet meer naar taalt? Lees mijn blog ‘methode en tools’ om meer te weten te komen over het elimineren van je verlangen.
Het korte antwoord op deze vraag is: ja. En dit is ook precies de reden waarom mijn methode RESET focust op het volledig stoppen met een guilty pleasure.
Want zo lang jij middelen met een verslavende werking (zoals drugs, drank of ongezond eten) blijft nemen, zal je hier ook naar blijven verlangen. Het is de verslavende werking van deze middelen die jouw in de greep houdt. Pas als je volledig stopt met deze middelen, zal je uit deze greep komen. En zal je échte innerlijke rust en levensgeluk kunnen ervaren.
Ga maar eens na bij jezelf: hoe vaak in je leven heb je al geprobeerd te minderen met jouw guilty pleasure(s)? En hoe lang is dat je gelukt?
Als jij jouw levensstijl echt voorgoed wilt veranderen is volledig stoppen de enige optie. Hoe confronterend je dit misschien ook vindt om te horen. Onderzoek het voor jezelf. Probeer de perfecte balans mét drugs, drank of ongezond eten te vinden. En als je op den duur ziet dat dit je nog nooit is gelukt, kan je er misschien voor open staan dat dit gewoon onmogelijk is en je nooit zal gaan lukken.
En vergis je niet, veel mensen lijken van de buitenkant wél de perfecte balans mét te hebben, maar zijn in feite van binnen net zo hard al jij bezig met zichzelf onder controle krijgen en afspraken maken met zichzelf. En dat is echt heel erg onrustig. Je zult dan nooit het échte levensgeluk en innerlijke rust gaan ervaren.
Gewoon, omdat verslavende middelen aan iedereen blijft 'trekken', dit is universeel en zegt vooral wat over de verslavende middelen (en niet per se wat over jou). Wil je meer weten over verslavende middelen en hoe je deze kunt herkennen? Lees dan mijn blog 'welke middelen zijn verslavend'.
RESET Privé Coaching
Wat je misschien zelf kunt opmerken aan gewone life coaching is dat het zich vooral focust op wat je allemaal wel of niet zou moeten nemen. Er wordt vaak veel gewerkt met het overdragen van (wetenschappelijke) kennis en informatie.
Deze kennis en informatie is voor de meeste mensen zelf ook makkelijk (en gratis) te vinden op internet of in boeken. De meerwaarde van een goede life coach zit in de combinatie van de juiste inhoudelijke adviezen én in een realistisch en diepgaand implementatieproces.
Iedereen weet dat hij minder of geen ongezonde dingen moet nemen. De meeste mensen hebben ook wel aardig wat kennis over wat ongezond of gezond is. Gebrek aan kennis op dit vlak is niet jouw probleem (en dus ook niet jouw oplossing).
Als premium life coach kan ik jou én precies meenemen in wat je zou moeten doen én in hoe je dit zou moeten doen, om jouw levensstijl en daarmee jouw leven wél blijvend te veranderen. Mijn werkwijze komt voort uit mijn eigen ervaring met gedragsverandering én mijn ervaring als coach van anderen.
Mijn unieke zelfontwikkelde kennis en methode is het grootste verschil tussen een reguliere life coach en mijn werk als premium life coach. Met deze methode kan iedereen met een beetje moed, zn levenstijl blijvend veranderen of uit een verslaving komen.
Naast het groots verspreiden van mijn universele methode voor iedereen die dat wil, werk ik als premium life coach met privé klanten. Ik lever 100% maatwerk in de coaching die ik doe, zodat je zo direct én snel mogelijk resultaten boekt.
Deze compleet persoonlijke aanpak is zowel voor mijn klanten als voor mijzelf heel erg fijn. We doen het dan echt samen. Start intake
Bij zowel de reguliere, exclusieve als luxe verslavingszorg in Nederland of het buitenland (wereldwijd) worden dezelfde of soortgelijke methodes gebruikt om je uit een verslaving te halen.
De visie op verslaving die onder deze methodes ligt, is vrijwel overal gelijk: dat verslaving hardnekkig is en soms wordt het zelfs als chronische ziekte gezien. Je kunt je voorstellen dat jouw behandeling er heel anders uitziet als jouw behandelaar ervan overtuigd is dat het moeilijk of onmogelijk is om jou helemaal te genezen is, dan als jouw behandelaar weet dat dit bij iedereen te genezen is, zolang je maar weet hoe.
De vooringenomenheid van jouw behandelaar heeft veel effect op jouw kans van slagen. Dit fenomeen heet selffulfilling prophecy en de gehele geestelijke gezondheidszorg wereldwijd kampt met dit probleem.
Al zijn ze zich er zelf niet bewust van. Het ligt niet aan jou dat het je niet lukt om uit je verslaving te komen. En in zekere zin is er ook geen schuld te zoeken in de goedbedoelde intenties van psychologen, psychiaters en/of andere behandelaars. Het probleem ligt erin dat eigenlijk overal deze zelfde visie én daarop voortgeborduurde methode wordt gebruikt.
De methode(s) die voortvloeien uit de visie dat verslaving hardnekkig is of zelfs iets chronisch, zijn methodes die werken op discipline. Maar pas als jij geen discipline of wilskracht gebruikt om niet meer te nemen, gaat niet nemen vanzelf en val je ook niet terug.
Jouw verlangen verdwijnt en je bent je verslavingsfase voorbij. Vrij!
Het grote verschil tussen andere verslavingszorg en mijn premium life coaching is dus de inhoudelijke visie en methode. En daardoor de slagingskans.
Deze is met mijn coaching vele malen groter. Start intake
Op voorhand kan ik niet zeggen hoe lang het samenwerkingstraject gaat duren, omdat iedereen opeen ander punt in zijn of haar proces instroomt.
Het kan zo zijn dat jij zelf al heel veel voorwerk hebt gedaan en dat alles wat ik zeg en met je doe jou super snel naar het ‘stoppunt’ toe brengt en dat je het daarna met minimale nazorg zelf redt.
Het kan ook zo zijn dat er nog wat meer voor nodig is, waardoor het wat langer duurt voordat je bij het stoppunt bent en er ook wat meer nazorg nodig is.
Hoe dan ook zal je vanaf de start van onze samenwerking direct al verbetering voor je leven voelen, ondanks dat je niet direct stopt met dat waarvoor je voor bij me komt. Dit heeft gewoon eerst nog wat tijd en inzicht nodig.
Om je toch iets van een richting te geven is het verstandig om uit te gaan van een samenwerking van minimaal 1 jaar. Start intake
Het resultaat van het RESET privé coaching traject is dat jij verlangenvrij leeft van dat waarmee jij nu wilt stoppen. Wil jij stoppen met drugs? Dan is het resultaat van mijn coaching dat je geen verlangen meer hebt naar drugs.
Wil je stoppen met drank? Dan is het resultaat van mijn coaching dat je geen verlangen meer hebt naar drank. Wil je stoppen met overeten? Dan is het resultaat van mijn coaching dat je geen verlangen meer hebt naar ongezond eten (omdat je je alleen overeet met ongezond eten).In traditionele methodes en behandelingen die werken op discipline is het resultaat dat je gestopt bent met drugs, drank of overeten.
Bij mijn behandeling is dat een logisch gevolg van het oprecht niet meer hebben van verlangen naar jouw vroegere guilty pleasure. Stoppen is dus niet het doel, maar verlangenvrij raken is het doel van mij coaching.
Er gaat een proces vooraf aan de staat waarin jij verlangenvrij bent. Wel zul je opmerken dat je je vanaf dag 1 van mijn coaching sterker, relaxter en beter gaat voelen. Niet elke dag, maar over de linie zul je voelen dat er wat gebeurt en dat je progressie maakt.
Hoe lang het uiteindelijk duurt voordat jij compleet verlangenvrij bent (en daardoor gestopt bent met jouw guilty pleasure) hangt af van wat jij zelf aan voorwerk hebt gedaan en jouw leercurve.
Als jij al ervaring hebt opgedaan in het proberen jezelf te doorgronden, je gedrag te veranderen en in het doen van zelfonderzoek, zullen we samen sneller progressie boeken, dan als je zelf of met anderen, nog niet zo veel hebt gedaan.
Het maakt hierin niet uit dat je het je (of andere behandelaars) tot nu toe nog niet is gelukt om echt iets wezenlijks aan je gedrag te veranderen.
Al het voorwerk draagt uiteindelijk wel bij aan het moment dat je wél echt stopt. Kortom: vanaf het moment dat jij mijn hulp inschakelt, zal je je beter voelen en gaan we langzaam maar gestaag aan jouw verlangenvrije leven werken.
Wat er uiteindelijk ook voor jou ‘gewoon’ gaat komen. Start intake
Ook als je het gevoel hebt alles al gedaan te hebben, als je al eens hulp hierbij hebt gehad of in een (exclusieve) afkickkliniek bent geweest, ben je bij mij aan het juiste adres. Sterker nog, ik werk dan juist heel erg graag met jou. Omdat jij dan al veel voorwerk hebt gedaan en met een beetje hulp van mij snel begrijpt hoe je het juist niet moet aanpakken.
We gaan meteen naar de kern en werken met het oprecht laten verdwijnen van jouw verlangen naar drugs, drank of ongezond eten. En dit is echt een compleet andere methode dan alles wat je tot nu toe (zelf) hebt gedaan of wat je ergens anders kunt vinden.
RESET blijft ver weg van werken op discipline of wilskracht, omdat het niet werkt om jezelf van alles te ontzeggen, waar je stiekem heel erg naar verlangt.
Start intake